Книги - Полиграматон

Книги


Повикот на Ктхулху и други ужасии
Х.Ф. Лавкрафт
ISBN: 978-608-67040-0-1
352 страници  |  мек повез

Хауард Филипс Лавкрафт (1890 - 1937) е татко на космичкиот хорор. Хорор кој не се потпира на телесна опасност за да го ужасне читателот, туку на можноста за откривање на забранети, исконски тајни од  семирски раздобја кои го разбиваат разумот на оној кој ќе ги дознае...

Обилни придавки, ретко употребувани зборови и фрази неизговорливи за човечките јазични органи се само дел од одликите на прозата на Лавкрафт со која тој ја ткае атмосферата на бизарност и закана. Сите овие јазични отстапки се грижливо запазени во преводите во оваа книга и низ нив македонскиот читател за првпат ќе може да го искуси афектот на апстрактна опасност која го пробива умот и се вгнездува во мислите.


399 ден

+120 ден достава ширум Македонија. Доставата се плаќа при испорака.


КУПИ ВЕДНАШ

Може ли да платам во готово?
Како да купам повеќе книги одеднаш?

По купувањето ќе добиеш имејл со потврда и додатни информации. Дознај повеќе.